Vina i glina

Fina glina i čaša vina

Vina su bila najpopulanija riječ prošle godine povezana s radionicama za hobiste bilo koje vrste. Vina i glina. Ili wine aand clay.

Nije bilo najvažnije da si pokloniš hobi nego da ti uz grudu gline poklone čašu vina. 

Sve je počelo sa Paint and wine, a sada je popularno čak i kino i vino. U keramičkim studijima te čekaju glina i vina.  Neki se prave Englezi i nude da si poklonimo iskustvo wine and clay.

Nije ni meni vino strano. Moj tata je vinogradar i podrumar i boca vina je uvijek na kuhinjskom stolu i na polici u studiju. Osim u ljetnim mjesecima kad je ipak najbolje piti vodu,  često radim Ptice sreće i pijuckam vino. 

 Sadnja vinove loze i reakcija mojih prijateljica na lozu koja raste uz rub povrtnjaka je inspirirala cijelu jednu kolekciju keramike. Boce koje misle da su vaze stvorene su za vino koje se nikada nije materijaliziralo. Boce koje misle da su vaze nisu napunjene vinom. Izrađene su u raku tehnici a u svakoj je gratis unikatan keramički cvijet.

Tečajevi keramike za potpune početnike

Polaznice tečajeva keramike za potpune početnike također dobivaju poklone. Ne mislim sada samo na gratis iskustvene radionice lončarenja koju na dar dobije svaka polaznica koja završi tromjesečni tečaj. Govorim i o svim onim bocama vina i likera s kojima se počastimo na tečajevima. Pjenušac se uglavnom pije kada slavimo rođendane. Naravno, selekcija finih čajeva, kava i nezamjenjiva bunarska voda su uvijek ponuđeni.

Grupne radionice

Grupne radionice otvorenog tipa u našem studiju su također počele u znaku glina i vina. Grupne radionice su novina u našem studiju. Do sada su sve radionice bile individualne. 

Individualne radionice su funkiconirale jednostavno. Pošalješ poruku, dogovoriš termin i dođeš. Sama ili s ekipom. 

Na samoj radionici dogovorimo temu i uz čašu likera ili vina igramo se s glinom. Ako želiš,  radimo šalice, a ako su ti draže keramičke zdjelice, tanjuri ili svjećnjaci možemo izraditi njih.  Sve je prilagođeno tebi i tvom društvu. Biraš datum, vrijeme, temu, vrstu gline, pa čak i vino. Ako slaviš rođendan ili si poklonila radionicu za rođendan, godišnjicu, diplomu ili neki drugi značajan datum, svakako umjesto vina otvorimo boca pjenušca, da se proslavi sa stilom.

Individualne radionice

Individualne radionice na koje dovedeš kolege s posla, popularno nazvane team building, su također potpuno prilagođene mogućnostima i neiskustvu polaznika i naravno odvijaju se uz vino, pjenušac, kavu i čaj. Za individualne radionice (bilo da dođeš sama ili  s grupom ljudi)  biraš ne samo temu, vrstu gline i termin nego i društvo. Doslovce sebi poklanjaš druženje s ljudima uz glinu i čašu vina.

(Individualne i iskustvene radionice se naplaćuju prema važećem cijeniku a mogu se pokloniti sebi ili dragoj osobi ili kolegama s posla. Jedna iskustvena radionica lončarenja je svakoj polaznici tečaja keramike za potpune početnike potpuno gratis.)

Grupne radionice su do sada uglavnom bile namijenjene polaznicama tečajeva. Većina je htjela isprobati lončarenje (gratis), usavršiti se u nekoj tehnici koju su učile na tečaju keramike za početnike, dovesti obitelji ili prijateljice na kreativno druženje, završiti svoje radove započete tokom tečaja, ili se pridružiti radionici oslikavanja zlatom.

Grupne radionice otvorenog tipa

Od siječnja 2024 krenuli smo s novim tipom grupnih radionica. I dalje uživamo s čašom vina, likera, vode ili šalicom  kave ili čaja. I  dalje se sladimo s domaćim kolačima i slancima. 

No, društvo, termin i tema su nam unaprijed određeni. Naše nove grupne radionice su radioncie otvorenog tipa. Na njih se može prijaviti tko god osjeti da rezonira s temom.

Naravno možeš doći s prijateljicama, rodbinom i kolegicama, ali na grupnim radionicama otvorenog tipa ćeš upoznati i sasvim nove ljude. Svima je zajedničko da se žele uzemljiti, odmaknuti od svakodnevice i rutine, iskusiti nešto novo i pokloniti si opuštanje uz gratis domaće zalogaje, čašu vina, vode ili likera, šalicu čaja ili kave.

Artist collab

Neke grupne radionice su organizirane u suradnji s drugim umjetnicima. Prva takva kolaboracija ove godine je bila sa slikaricom koja se penje na Himalaju i pliva u jezerima čak i kad su pod snijegom. Nismo radili keramičke šalice, ali biti će i takvih radionica.

U planu su nove kolaboracije i nove grupne radionice. Kako bi bila u toku, prijavi se na naš newsletter 

Ukoliko ti trebaju keramički pokloni za druge, grupne ili individualne radionice su savršen dar, a  unikatan komad keramike je trajan materijalan dokaz tvoje ljubavi i poštovanja, zahvalnosti i divan način da nekoga iznenadiš i razveseliš.

Poozivam te da posjetiš moj webshop kad god ti je potreban poklon za dragu osobu ili se samo želiš razveseliti. Kad ne budeš sigurna što pokloniti jednostavno izaberi poklon karticu. Pokloniti ju možeš sa ili bez čaše vina 🙂