NAŠA PRIČA
ART STUDIO LAURA RAINBOW

Ovo je priča o tome kako ti jedan slučajan odlazak na tečaj keramike može promijeniti tok zivota.

Kao što je Laura neočekivano  na “blind dateu” upoznala svog supruga po kojem je dobila prezime Rainbow, tako je neplanirano s dragom  prijateljicom otišla na tečaj keramike.

Uzemljujuća i opuštajuća igra s glinom je kao neki čaroban magnet postao najvažniji hobi. Tokom slijedećih 12 godina Laura je završila naobrazbu i postala samostalna oblikovateljica keramike. Naučila je magiju lončarskog kola i sve tehnike ručnog oblikovanja gline.

Njeno znanje, vještine i iskustvo alternativnih tehnika paljenja keramike je postajalo sve bogatije. Krajem 2019. godine hobi se pretvorio u posao.

Stvorila je kolekcije umjetničke keramike kao alternativu darovima masovne proizvodnje.  Darovi s dušom, stvoreni s namjerom da oplemene životni i  personaliziraju radni prostor. 

Rođene su i prve Ptice sreće Kreirane su potpuno ručno, bez kalupa, skoro i bez alata. Samo Laurine ruke, glina i energija svemira. Taktilne, stvorene iz srca i pune neizmjerne energije ljubavi. Savršeni poklon za dragu ti osobu. 

Laura je ušla u ritam vlastitog kreativnog izražavanja koji se u pravilnim razmacima isprepliće s tečajevima i radionicama S velikim veseljem, entuzijazmom i srećom ih vodi uživo u svom studiju u Zagrebačkom naselju Brezovica.

Danas na svojoj koži osjeća kako je to živjeti u ostvarenju svog poslovnog sna. Sretna je da ima podršku svoje obitelji, kreativne i umjetničke zajednice, kako Hrvatske, tako i međunarodne.

Sretna je da je pronašla svoja podržavajuća umjetnička plemena a kroz tečajeve i radionice keramike zauzvrat podržava mnoge žene kojima je potreban hobi i odmak od stvarnosti.

Stvorila je studio u kojem čak i one žene koje misle da nisu kreativne dođu malo odmoriti od svakodnevice, rutine i života.  Dođi i ti!

Možda ti dolazak na tečaj ili radionicu neće promijeniti tok života ali  će ti u svijetu masovnog konzumerizma, instantne gratifikacije i digitalne dominacije dati mogućnost da se opustiš, izradiš nešto vlastitim rukama i budeš dio kreativne zajednice.

Odabirom svojeg jata Ptica sreće i ti postaješ dio ove priče.

Izrada keramike za mene je spontana igra sa glinom, uzemljujuća i smirujuća. Vrlo sam sretna što svoju ljubav prema glini mogu podjeliti sa ljubiteljima keramike i polaznicima tečajeva i radionica.