BOCE KOJE MISLE DA SU VAZE

Originalne Boce koje misle da su vaze kreirane su na keramičarskom (lončarskom) kolu ili ručno, sa puno strpljenja i ljubavi. Završno paljenje u drevnoj raku tehnici sljubljuje sva četiri elementa, vodu, vatru, zemlju i zrak,  naglašava prirodne forme, bogate teksture i neponovljive nijanse boja. Rezultat je jedinstveno umjetničko djelo koje u svaki prostor unosi dašak originalnosti.

Laurina je mama oduvijek imala povrtnjak i od nje je naučila raspoznavati ljekovito samoniklo bilje koje ponekada ovjekovječi utiskivanjem u glini.

PRIČA O BOCAMA KOJE
MISLE DA SU VAZE

Moj tata je vinogradar i vinar pa mi je posadio nešto trsova vinove loze uz prazne stupove u voćnjaku. Nekoliko grančica ostalo je neiskorišteno, a meni ih je bilo žao pa sam slijedeći dan nagovorila supruga da ih posadi bilo gdje.

Nekoliko godina kasnije moje dvije prijateljice iz djetinjstva izrazile su želju da vide moj povrtnjak. Nisu mogle obuzdati smijeh koji je nastupio kad su vidjele kako grožđe raste i penje se po ogradi povrtnjaka. Ponudile su da će doći u berbu i dapače da će ga na starinski način prešati – bosim stopalima gaziti po grožđu. Zamislite sliku pravnice u banci i kemičarke obje sa manikiranim noktima, kako podignutih skuta gaze po kili grožđa. Kako je rezultat mogla biti tek vrlo malena količina vinskog soka, odlučila sam sama izraditi boce. Za svaki slučaj napravila sam i keramičke cvjetove, kako bismo mogli pretvoriti boce u vaze ako pojedemo sve grožđe prije jeseni.